Weblog

Tips voor vertrek met de caravan

  |   caravan, diefstal, inbraak, tips, vakantie   |   Geen Reacties

 

Gaat u voor het eerst met de caravan op reis, of bent u van plan om in de toekomst een vakantie met de caravan te plannen? Dan kunt u best enkele tips gebruiken. Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk.  Gaat u voor het eerst met de caravan op vakantie, en hebt u geen idee hoe u dat gaat aanpakken? Dan geven wij u graag een beetje raad.

  • Maak een lijstje van de spullen die u wilt meenemen op vakantie. Wat u meeneemt is afhankelijk van het aantal personen dat in de caravan gaat verblijven. Gaat u voor een week op vakantie, dan neemt u uiteraard minder mee dan wanneer u langer ergens verblijft.
  • Neem voldoende informatie over de caravancamping of standplaats waar u gaat verblijven. Kunt u er kleding wassen? Wat kunt u er kopen in de lokale winkels? Dit zijn allemaal dingen die belangrijk zijn om weten en die kunnen bepalen hoe u zich voorbereid op de reis.
  • Zorg ervoor dat de caravan van uw keuze niet te groot of te klein is.

Uiteraard zal de ruimte die u heeft in een caravan altijd kleiner zijn dan in uw huis. Dat is normaal. Maar u moet wel rekening houden met het aantal personen in uw groep. Er moet voldoende slaapplaats en zitplaats zijn om iedereen die meegaat, goed te kunnen huisvesten.

  • Verzeker u ervan dat u en mogelijk ook een bijrijder beschikken over het juiste rijbewijs. De tijd dat iedereen met een rijbewijs ook met een caravan mocht rijden, is al lang voorbij. Hebt u uw rijbewijs gehaald in een periode dat er nog geen apart rijbewijs nodig was voor het rijden met een caravan achterop? Dan is het nodig om even te oefenen. Vraag informatie bij de gemeente of de dichtstbijzijnde rijschool.
  • Ook al hebt u het juiste rijbewijs, u doet het best een beetje ervaring op met de caravan alvorens te vertrekken. Dit kunt u doen door er voor de vakantie al even met de caravan op uit te trekken. Ook kunt u tips en hulp vragen aan meer ervaren caravanreizigers. Wanneer u zich te onzeker voelt kunt u professionele hulp inroepen. Daarvoor kunt u ook terecht bij de rijschool of een oefenterrein in uw buurt, wanneer nodig.
  • Laad de caravan niet in voor uw deur. Zo weet iedereen dat u op vakantie bent, en loopt ook de inhoud van uw caravan gevaar. Mogelijk hindert u het verkeer of de goede doorgang.
  • Kies op voorhand voor een goede standplaats of caravanparking, zo kunt u met een gerust hart vertrekken en meer genieten.
  • Stippel uw reisroute op voorhand uit. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.
Geen reacties

Sorry, reacties zijn niet meer mogelijk.