Weblog

5 tips voor het kopen van een scooterslot

  |   diefstal, scooter, tips   |   Geen Reacties

 

Scootersloten bestaan in alle maten en soorten. Uiteraard hoeven we je het belang van een goed scooterslot niet uit te leggen. Het is belangrijk dat je scooter degelijk op slot kan, en dat je scooter zo niet gestolen kan worden.

Degelijk

Uiteraard is het belangrijk dat een slot degelijk is. Er zijn  verschillende soorten op de markt die we nader gaan bekijken. We bekijken 5 types van sloten. Tegelijk heb je 5 tips voor het kopen van een scooterslot.

  • Kettingslot

Dit spreekt voor zich: dit is een ketting met daaraan het klassieke hangslot. Vaak zit er plastic over de ketting.  De lengte van de ketting kan variëren. Soms lijkt het kettingslot op een fietsslot, vaak is de ketting heel robuust en veel langer dan een fietsslot.

  • Beugelslot

Van ver lijkt dit een beetje op een hangslot. De techniek die hier gebruikt wordt, is ook deze van een hangslot. De beugel is een gebogen stuk metaal dat aan de open onderkant verbonden wordt door een staaf die door de daarvoor bestemde gaatjes gehaald kan worden.

  • Schijfremslot

Het woord zegt het zelf. Dit slot wordt aan de schijfrem gehangen, waardoor het mechanisme van de scooter geblokkeerd wordt wanneer iemand er zou proberen mee weg te rijden. Dit is een zeer gebruiksvriendelijk systeem.

  • Stuurslot (Antirobos)

Feitelijk wordt dit slot bevestigd onder het zadel en met een ketting verbonden met het stuur. Vertrekken wordt moeilijk op deze manier!

  • Stuurslot (Griplock)

Dit is een klem over de rechter rem en de gashendel. De rem gaat hierdoor blokkeren en er kan geen gas gegeven worden.

Dit zijn 5 types van scootersloten die ieder hun voordelen en nadelen hebben. Uiteraard werken deze sloten zoals beloofd wordt in de beschrijving, maar of je er ook wat aan hebt, is afhankelijk van andere factoren.

Niet alleen het type slot is belangrijk, maar ook de kwaliteit. Het is belangrijk dat vooraleer je een slot koopt dat je gebruikerservaringen van anderen bekijkt.

Welk slot je kiest is afhankelijk van de carrosserie van je scooter. Kijk eerst goed na of je het slot wel kunt plaatsen op een comfortabele manier. Kies voor een type slot dat op jouw scooter goed past.

Bij een slot met een ketting moet deze lang genoeg zijn. Ook moet je ervoor zorgen dat het slot niet gemakkelijk doorgeknipt kan worden. De ketting moet robuust zijn en dieven afschrikken.

Ga na bij je verzekering of je scooterslot in aanmerking komt voor een keurmerk zoals de ART keuring. Of je scooterslot goedgekeurd wordt, is niet afhankelijk van het type slot. Zonder keurmerk, kun je het slot wel gebruiken omwille van het vertragend effect, maar om helemaal zeker te zijn, kun je best nakijken op de site van stichting ART of je scooterslot goedgekeurd is of niet.

 

.

 

Geen reacties

Sorry, reacties zijn niet meer mogelijk.