Weblog

Goedkope scootervakantie

  |   scooter, vakantie   |   Geen Reacties

 

Je bent verkocht ! Je bent nu helemaal zeker! Je gaat met de scooter op vakantie en je hebt al een of meerdere mogelijke bestemmingen in het achterhoofd. Uiteraard heb je een bepaald budget voor ogen en is het voor jou belangrijk dat dat budget niet overschreden wordt. Je bent namelijk op zoek naar een goedkope scootervakantie.

Met de eigen scooter of huren?

Wanneer je zelf over een goed onderhouden scooter beschikt, zou je er kunnen voor kiezen om met je eigen scooter op vakantie te gaan. Dat spaart in ieder geval de huurkosten voor een scooter uit. Daarbij is het wel belangrijk dat je op voorhand je reisroute uitstippelt, zodat je weet waar je welkom bent met de scooter. Bijkomend is het evenzeer van belang dat je op vakantie je scooter ergens veilig kunt stallen, anders zou de scootervakantie wel eens duur kunnen uitvallen.

Wie het niet aandurft om met de eigen scooter op vakantie te gaan, kan natuurlijk niet anders dan een scooter te huren in het vakantieland zelf. Wanneer je niet goed bekend bent met de tarieven in de streek, doe je er goed aan om de prijzen van verschillende verhuurders met elkaar te vergelijken.

Kamperen met de scooter of een hotel?

Wie kiest voor een goedkope scootervakantie, doet er meer dan waarschijnlijk goed aan om te gaan kamperen. Vaak kun je ook kampeertrips maken met leden van scooterclubs. Zo ben je er zeker van dat je niet alleen goedkoop op vakantie gaat, maar dat je ook nog eens in goed gezelschap verkeert. Wie toch de luxe van een hotel verkiest boven de gezelligheid van een camping, doet er goed aan om voor een budgethotel te kiezen.

Wat betaal je aan brandstof in het buitenland?

Wie met de scooter op vakantie wil gaan, doet er goed aan om eens na te gaan wat de brandstof (benzine of diesel) in het buitenland kost. Uiteraard mag dat de bestemming van je goedkope scootervakantie niet bepalen, maar het is wellicht goed om weten dat Luxemburg omschreven wordt als een tankparadijs, dat er in Duitsland grote verschillen onderling mogelijk zijn. Ook in Oostenrijk verschilt de brandstofprijs van deelstaat tot deelstaat. Frankrijk is dan weer redelijk goedkoop qua brandstof, maar toch nog iets duurder dan Luxemburg.

Het is zeker mogelijk om een goedkope scootervakantie te houden. Maar, het is belangrijk om verschillende factoren met elkaar te overwegen. Het is goed om uit je doppen te kijken, maar het is vooral belangrijk dat je geniet en plezier maakt.

 

Geen reacties

Sorry, reacties zijn niet meer mogelijk.