Weblog

Vakantiescooter verzekeren

  |   scooter, vakantie, verzekering   |   Geen Reacties

 

Wie met de scooter op reis gaat, is graag goed verzekerd. Wie met de eigen scooter op vakantie gaat, is als het goed is, al verzekerd voor de scooter in Nederland. Dan is het belangrijk om na te gaan of de scooterverzekering ook in het buitenland geldt. Vaak is dit wel het geval, ook al kan het nooit kwaad om de voorwaarden in je verzekeringspolis na te kijken. Of een bestaande Nederlandse verzekering geldig is hangt niet alleen af van het soort verzekering of van de voorwaarden in de polis, maar ook van de wetgeving in de respectievelijke landen.

Landen waar een Nederlandse WA-verzekering geldig is

De landen waar een Nederlandse WA-verzekering geldig is, zijn meestal te vinden op de groene kaart van de verzekering. Momenteel wordt deze kaart niet meer standaard opgestuurd naar de verzekeringnemers. Dit heeft te maken met een wetswijziging in 2014. Met uitzondering van België, is de groene kaart voor de scooter die niet ingeschreven is als motor, namelijk niet meer verplicht in de EU, Kroatië, Liechtenstein, IJsland, Noorwegen, Andorra en Zwitserland. In al deze landen is een Nederlandse WA-verzekering geldig. Wanneer u toch een groene kaart wilt aanvragen, bijvoorbeeld om deze gegevens in te kijken, of omdat u een scootervakantie in België gepland hebt, dan kan je dat op eenvoudig verzoek aanvragen bij je verzekeringsmaatschappij.

Een scooter verzekeren in het buitenland

Wie ervoor kiest om in het buitenland een scooter te huren of te kopen om daar te gebruiken tijdens het verblijf, doet er het best aan om ter plekke een verzekering aan te gaan. Wie een scooter huurt, zal meestal vernemen dat de verzekering voor de vakantiescooter in vele gevallen reeds is inbegrepen in de prijs. Toch doe je er goed aan om na te gaan of de vakantiescooter die je huurt, wel voldoende verzekerd is.

Vakantiescooter verzekeren met de reisbijstandsverzekering.

Soms gaan mensen er vanuit dat de vakantiescooter verzekerd is door middel van de reisbijstandsverzekering. Wanneer je niet met de eigen scooter op vakantie bent, is dit echter niet het geval, en geldt het bovenstaande: je gaat een scooter huren en wanneer je dit doet, krijg je meestal een voorstel om een terplekke een scooterverzekering te nemen. In vele landen is dit trouwens ook verplicht. Je moet wel opletten dat alles voldoende in orde is en dat je precies weet wat de buitenlandse verzekering inhoudt. Neem altijd een verzekering waarbij duidelijk is dat ongevallen gedekt worden door de verzekering voor de vakantiescooter.

Geen reacties

Sorry, reacties zijn niet meer mogelijk.