Weblog

Welke scooter past bij mij?

  |   scooter, tips   |   Geen Reacties

 

Scooters zijn handige en hippe dingen. De meeste mensen hebben wel eens een scooter gehad. Voor velen is het de voorbode van een eerste auto of motor. Andere mensen rijden hun leven lang met een scooter. Het is duidelijk, mensen met een scooter zijn er vaak heel erg aan gehecht. Voor wie te jong is om mee de auto te rijden, is het een handig vervoermiddel waar je veel plezier kunt aan beleven. De keuze van de juiste scooter is dan ook erg belangrijk.

Hoe kies je een scooter uit?

Voor sommigen is een scooter enkel een praktisch gebruiksvoorwerp. Ze gaan ermee van punt A naar punt B, en verder maakt het niet zoveel uit. Wanneer dat het geval is, kies je een scooter enkel op degelijkheid en niet op uitzicht. Vaak kun je terecht op gespecialiseerde forums waar je informatie kunt vragen over de voor- en nadelen van bepaalde merken.

De afstanden die je ermee aflegt

Wanneer de scooter je enige vervoermiddel is, ben je er uiteraard erg van afhankelijk. Je zult dan grotere afstanden afleggen dan anderen. Dan kies je het best voor een robuust model dat tegen een stootje kan

Met of zonder rijbewijs

Dit is afhankelijk van het vermogen van je scooter. Dat wil zeggen: scooters waarmee je 25 km / uur kunt rijden, daar heb je geen rijbewijs voor nodig. Voor een scooter die tot 40 km per uur kan rijden, heb je een bromfietsrijbewijs nodig. De voorwaarden om dit bekomen, kun je navragen bij de gemeente of de dichtstbijzijnde rijschool. Wie geen scooterrijbewijs heeft, kan enkel rijden met een scooter die tot 25 km/ uur kan halen.

Wat is een scooter? Waar ligt de grens tussen scooter en motor?

Wanneer een scooter een snelheid van meer dan 40 km/ uur en meer kan halen, wordt niet meer gesproken van een scooter, maar van een motor!

De stijl

Sommige scooters zijn duidelijk werkpaarden, andere zijn meer stijlvol. Wie voor stijl kiest, kiest meer dan waarschijnlijk voor een Vespa, waar we later meer over vertellen. Wie een voorliefde heeft voor bospaden en natuurlijke terreinen zal eerder kiezen voor een stoere scooter die in veel gevallen al wat weg kan hebben van een enduro motor!

Waar je rijdt (het terrein)

Welke scooter je kiest, hangt ook af van waar je ermee zal rijden. Kun je beschikken over geasfalteerde wegen of fietspaden, dan is het type scooter dat je kiest niet belangrijk.

Kies dus voor een scooter die niet alleen past bij je persoonlijkheid, maar ook bij wat je ermee wilt doen!

Geen reacties

Sorry, reacties zijn niet meer mogelijk.