Weblog

Top 5 Winterbanden voor de motor

  |   Uncategorized   |   Geen Reacties

Net zoals bij de auto is de wegligging voor een motor uiterst belangrijk om de veiligheid te bewaren bij alle weersomstandigheden. Omdat de motor een tweewielig voertuig is, is de wegligging nog belangrijker dan bij de auto. Bijgevolg zijn winterbanden voor de motor geen overbodige luxe.

Welke winterbanden kopen voor je motor

Net omdat winterbanden zo belangrijk zijn voor een motor, is het belangrijk om weten welke winterbanden je het best gebruikt voor een motor. Voor de auto vind je wellicht genoeg overzichten van de meest verkochte of de beste banden om te gebruiken in de winter, maar over winterbanden voor de motor is relatief weinig informatie online te vinden. Daarom hebben wij voor jou alvast onze top 5 van winterbanden voor de motor samengesteld.

Onze top 5 winterbanden voor de motor

Onze persoonlijke top 5 werd samengesteld na onze analyse van de populairste en best gewaardeerde winterbanden voor de motor die we online konden vinden.

  • Metzeler FeelFree Wintec Front

Metzeler blijft een topmerk. Dit Duitse kwaliteitsmerk is gespecialiseerde in scooter en motorbanden, en daarom is het ook geen verrassing dat dit merk algemeen goed gewaardeerd wordt door motorrijders met 4,5 sterren op 5. Met een prijs van 40 euro per winterband doet u hier een zeer goede zaak!

 

  • Sava MC 20 Monsum

Ook Sava is een bekend en gewaardeerd merk van banden voor motoren. Daarom is het geen verrassing dat deze band zo hoog genoteerd staat in onze top 5 voor winterbanden. Deze band blijft betrouwbaar en zorgt voor een goede wegligging, ook bij slechte weersomstandigheden. Met een prijs van 43 euro doet u zeker een goede zaak. 4 sterren op 5 is zeker geen slechte score.

 

  • IRC Tire SN23 Urban Snow

Dit is duidelijk. De naam zegt het zelf al: dit is een winterband. IRC is dan ook alweer een bekend merk van banden voor motoren. Deze band doet het goed, zowel bij droog als bij nat winterweer. Voor 46 euro per band krijgt u een goede prijs/ kwaliteitverhouding.

 

  • Michelin CityGrip Winterfront

Michelin is en blijft een wereldmerk. Daarom mag dit merk ook niet ontbreken in een selectie van de 5 beste winterbanden voor motoren. Voor 44 euro per band kun je rekenen op de degelijkheid van Michelin.

 

  • Continental ContiMove365

Ook dit grote merk levert betrouwbare winterbanden voor motoren af. Deze band is geschikt voor zowel voor als achterwiel, en zal je niet in de steek laten. Normaal is dit een duurdere band en kost hij makkelijk zo’n 70 euro. Met wat geluk vind je hem al aan 50 euro per band.

Geen reacties

Sorry, reacties zijn niet meer mogelijk.