Weblog

Waarop letten bij een motorverzekering ?

  |   Uncategorized   |   Geen Reacties

In Nederland is het verplicht om een WA motorverzekering af te sluiten vooraleer u zich met de motor op de weg mag begeven. Je kunt bij verschillende makelaars en maatschappijen terecht om een motorverzekering af te sluiten. In totaal zijn er wel 24 verschillende aanbieders op de Nederlandse markt actief. Hoe maak je dan een keuze en waarop kan je het best letten?

Online vergelijken van motorverzekeringen

Wanneer je het allemaal niet zo direct weet, is het mogelijk om alle 24 aanbieders van motorverzekeringen online met elkaar te vergelijken. Dit kan louter door het kenteken van je motor in te vullen en het vergelijkingsprogramma doet voor jou de rest. Hoewel dit verschrikkelijk handig lijkt, op het eerste gezicht dan toch, schuilt hier volgens mij een zeker gevaar in. Het feit dat uit je nummerplaat zou kunnen afgeleid worden welke verzekering je het best neemt, doet ons vragen stellen over de hoeveelheid aan persoonlijke gegevens al dan niet gekoppeld zijn aan je nummerplaat. Vooraleer motorverzekeringen op deze wijze te vergelijken, zouden we je willen aanraden om indien mogelijk een andere manier te gebruiken. Bij een goede vergelijking is het vooral belangrijk dat wat vergeleken wordt relevant is voor jou, en dat is volgens ons niet per se de informatie die te behalen valt bij de gegevens die bij je nummerplaat horen.

De prijs van een motorverzekering

De prijs zal als gegeven heel belangrijk zijn voor een heleboel motorrijders. Wat nog belangrijker is, is wat je krijgt voor die prijs. Gaat het om een WA verzekering? Is de verzekering all risk en/ of beperkt casco? Welke service krijg je voor de prijs? Is goedkoop wel beterkoop? Wat is de reputatie van de maatschappij of aanbieder die jou de motorverzekering aanbiedt? Kun je er terecht voor advies en goede raad wanneer dat nodig is. Beschikken ze over een deugdelijke juridische dienst?

De duurtijd van de motorverzekering

Vele motorrijders zullen van mening zijn dat je de motorverzekering het hele jaar door nodig hebt. Maar is dat wel zo? Wie alleen maar in de zomer rijdt, of bij goed weer, doet er misschien wel goed aan om enkel een verzekering te nemen in de seizoenen dat hij of zij daadwerkelijk met de motor rijdt. Soms zijn er ook andere argumenten om de verzekeringduur beperkt te houden en of regelmatig te vernieuwen. Sommige mensen kiezen voor maandelijkse termijnen omdat dit budgettair beter haalbaar is.

Geen reacties

Sorry, reacties zijn niet meer mogelijk.