Weblog

Autovakantie Spanje

  |   auto, vakantie   |   Geen Reacties

Wie is er nog niet naar Spanje met vakantie geweest ? Een autovakantie in Spanje is dus zeer voor de handliggend. De laatste decennia gaan steeds meer mensen met het vliegtuig naar Spanje. Dit gebeurt vooral om tijd te besparen. In de jaren ’60 en ’70 waren autovakanties in Spanje zeer populair. Bijna iedere Spanjereiziger ging toen met de auto, al kon dat soms 2 dagen duren voor de bestemming bereikt werd. Toch loont een autovakantie in Spanje zeer de moeite.

Waarom een autovakantie in Spanje?

Spanje is gewoon een populair vakantieland waar je veel kunt beleven. De Spaanse Costa’s blijven populair, maar je kunt in Spanje ook genieten van de cultuur en van de vele culinaire gerechten van de Spaanse keuken. Hoewel vliegtuigtickets de laatste jaren steeds goedkoper worden, blijft de auto het meest betaalbare vervoermiddel om in Spanje te geraken voor een autovakantie. Wie met de auto naar Spanje gaat, heeft ook het grote voordeel dat de wagen ook tijdens de vakantie gebruikt kan worden om het prachtige land te ontdekken. Hierbij dient de vakantiebestemming als uitvalsbasis.

Costa Brava

Dit is een van de populaire Costa’s. Touroperators bieden nu ook terug autovakanties naar de Costa Brava aan. Hierbij wordt enkel de kosten voor het verblijf in het hotel aangerekend aan de klant. Hierbij wordt wel het hotel of appartement voor jou vastgelegd en kun je genieten van alle voordelen van de accommodatie, maar sta je verder zelf in voor het plannen en organiseren van je reis hoe dat je dat zelf graag wil hebben. Deze formule geeft je veel vrijheid en is eigenlijk goed te vergelijken met de autovakanties naar Spanje die we zelf in de jaren ’60 en ’70 deden. Wie naar de Costa Brava gaat, kiest uiteraard voor zon, zee en strand. Maar er zijn nog andere mogelijkheden.

Andalusië

Andalusië is het best bekend omwille van de Costa Del Sol. Ook hier vind je zon, zee en strand in overvloed. Maar je kunt er ook historische vissersdorpen bezoeken, en wat meer te weten komen over de plaatselijke bevolking en bewoners. Andalusië is een prima bestemming voor wie op zoek is naar het echte Spanje en tijdens een autovakantie de echte sfeer wil opsnuiven in plaats van alleen maar aan het strand te liggen luieren. Met een autovakantie in Spanje heb je de mogelijkheid om er op uit te trekken en te genieten van de beste accommodatie zonder de extra kosten van een vliegtuigticket.

 

Geen reacties

Sorry, reacties zijn niet meer mogelijk.