Weblog

Fietsvakantie Spanje

  |   Fiets, vakantie   |   Geen Reacties

Ben jij ook zo’n enthousiast fietser ? Kan je maar niet genoeg krijgen van fietsen en spreekt de Vuelta tot jouw verbeelding, en wil je dat prachtige lang ook wel eens met de fiets verkennen? Dan is een fietsvakantie in Spanje misschien wel een goed idee voor jou en je familie. Maar hoe begin je daaraan en hoe houd je het haalbaar voor je familieleden? Verschillende Spaanse regio’s zijn geschikt voor een fietsvakantie in familieverband. We zetten er even een paar op een rijtje.

Asturië

Dit is een mooie groene streek langs de kust waar je graag zult fietsen. Je vindt er een heleboel bezienswaardigheden zoals prehistorische rotstekeningen en mooie zandstranden. Je kunt zowel langs de zee of langs de bergen fietsen. Zo vind je voor iedereen wat wils. Overnachten doe je hier in een van de landhuizen die overnachtingen aanbieden. Dit is een prima idee voor een fietsvakantie in Spanje.

Barcelona

Wie meer houdt van steden vindt het wellicht de moeite waard deze mooie stad per fiets te verkennen, en er een vakantieweekje aan te koppelen. Barcelona is de stad van Gaudi. Hier kun je een bezoek brengen aan zijn huis, of aan de beroemde Sagrada Familia. Doordat je met de fiets op weg bent, kun je voor alles een beetje meer tijd nemen en het in alle rust bekijken. Overnachten doe je hier in een hotel, zodat je na je fietstocht helemaal tot rust kunt komen.

Sevilla

Ook Sevilla is een uitgebreide citytrip op de fiets meer dan waard. Dit is echt een stad om een fietsvakantie in Spanje te houden. Wie van tapas houdt, komt hier zeker aan zijn trekken. Sevilla is een volkse stad, waar je de echte Spanjaard in de volkswijken kunt ontmoeten. Je moet zeker ook de Joodse wijk ontdekken. In Sevilla verblijf je een weekend op hotel. Een weekendje Sevilla, geeft je fietsvakantie in Spanje zeker een extra cachet!

Noord – Catalonië

Deze streek is zeker een aanrader voor wie houdt van een fietsvakantie in Spanje. Hier kun je het nationaal park Garrotxa verkennen. Dit is een vroeger vulkanisch gebied dat zorgt voor een verbluffende natuurbelevenis. Je vindt er oude vulkaankegels en groene vlakten. Het landschap wordt gekenmerkt door oude tunnels en spoorbruggen die langs de route naar Girona liggen. Overnachten doe je in deze streek in een hotel. Tijdens deze week doe je zeker heel wat ontdekkingen. Hier leer je het Noorden van Spanje op zijn best kennen!

Geen reacties

Sorry, reacties zijn niet meer mogelijk.