Weblog

Op vakantie gaan met de auto. Wat neem ik mee?

  |   auto, vakantie   |   Geen Reacties

Wie met het vliegtuig op vakantie gaat, heeft altijd problemen met zijn koffer. Want je kunt namelijk niks missen, heel je hebben en houden moet natuurlijk wel met je mee. En natuurlijk kan dat helemaal niet, wat een dilemma. Vaak ga je al vlug over het maximaal toegestane bagagegewicht zitten, en betaal je veel te veel. Toch zond van het geld dat bedoeld was voor je vakantiebestemming. Het komt er op aan goed te kiezen. En als je dat gedaan hebt, krijg je er meteen een probleem bij: je krijgt je koffer nog altijd niet dicht. We zien er je er al op zitten om hem alsnog dicht te krijgen en ook je partner kan niet veel.
De koffer moet toch gewogen worden. Wanneer er teveel inzit, dan begint alles van vooraf aan. Dus wil je wel alles meenemen naar je prachtige vakantiebestemming? En het wordt nog erger: Wat doe je met de souvenirs en cadeautjes die je mee wilt nemen van op reis? Dan is de auto toch handig hoor!

Je favoriete boeken, al je zomerkleding (gooi maar alles in de koffer) en zelfs het favoriete speelgoed van de kinderen kan allemaal in de achterbak. Erg praktisch, want zo vervelen zij zich niet en blijf het rustig achterin. Klassieke spelletjes, zoals woorden maken van nummerborden of het spel ‘ik ga op reis en ik neem mee’ zijn zeker een aanrader voor wie op vakantie gaat met de auto.

Een bijkomend voordeel van een autovakantie is dat je alles in je eigen ritme kunt doen. Waarom zou je niet even stoppen bij dat mooie meer of even stilstaan bij dat overweldigende uitzicht. Vaak rijd je door verschillende landen voordat je ter bestemming komt. Wanneer je even een break neemt, kun je kiezen voor het eten en drinken van het land. Een lekkere apfelstrudel in Oostenrijk of een smakelijke pannenkoek met chocolade in Frankrijk, dat wil je niet missen.

Het is wel zo handig om nog een plaatsje over te laten. Zo heb je de mogelijkheid om wat mee naar huis te brengen: macarons en lekkere Franse wijn en wat dacht je van een originele  Spaanse flamencojurk? Wanneer je naar Italië gaat voor je vakantie deze zomer dan wil je wellicht nieuwe pastasoorten thuis uitproberen. Gooi alles maar in de koffer, want je auto rekent niks aan voor overgewicht. Natuurlijk zal je zelf misschien wel schrikken wanneer je op de weegschaal gaat staan. Dat maakt toch niks uit? Tijdens de vakantie moet je jezelf verwennen en daar hoort altijd eten en drinken bij. En nadien kun je de overtollige kilo’s eraf sporten.

Even voor de duidelijkheid en als besluit: bij een autovakantie denken wij niet aan caravans en kampeerplaatsen met ondeugdelijke wc’s. Kwaliteitscampings beschikken over goede standplaatsen met luxe stacaravans en tenten die meer op een bungalow lijken dankzij de voortenten. Hou je niet van kamperen? Dan kun je nog altijd kiezen voor een gerieflijk hotel of een degelijk appartement als een tweede thuis weg van huis.

 

Geen reacties

Sorry, reacties zijn niet meer mogelijk.