Weblog

Survival uitrusting in de kijker

  |   tips, vakantie   |   Geen Reacties

De juiste uitrusting is erg belangrijk voor een survival trip. Een exacte lijst van spullen ver-schilt per trip, maar een aantal basisspullen zullen op elke paklijst terug te vinden zijn.

 
Een aantal algemene spullen die onmisbaar zijn bij de gemiddelde survival trip zijn: een kompas en/of gps, een horloge, een EHBO-setje, een reddings-/nooddeken, een zakmes, landkaart(en), uw paspoort, een zaklamp en/of hoofdlamp, touw en een bijl of draadzaag.
Daarnaast is een richtkijker, zoals de Konus richtkijker, van groot belang. Dit is een op een geweer of ander wapen (bijvoorbeeld een kruisboog of handboog) gemonteerde kijker, waarmee een doel beter gezien kan worden. Hierdoor kan men met een grotere precisie richten op een doel. Het belang hiervan spreekt voor zich: hoe groter de precisie, hoe be-ter men in staat is zichzelf van voedsel te voorzien.

 

Veel richtkijkers hebben verschillende afstel mogelijkheden om deze volledig aan te pas-sen aan de situatie waarin de schutter zit. Een richtkijker kopen?
Kijk dan op www.verrekijkergigant.be. Hier is bijvoorbeeld de Konus richtkijker te bestellen en kunt u terecht voor passend advies.

 

Andere benodigdheden die op de paklijst staan zijn: een tent of bivakzak, haringen, een slaapzak, matje en schep. Qua kleding zullen extra sokken, handschoenen, een muts, een wind-/regenjack, een thermoshirt en gamaschen goed van pas komen.

 

Tot slot heeft u voor het koken en eten de volgende spullen nodig: een pan, mok, lepel, aansteker of firesteel en aanmaakblokjes. Het is verstandig om water mee te nemen en waterzuiveringstabletten of een waterfilter. Voor het geval dat de jacht tegenvalt kunt u ingeblikt voedsel meenemen. Maar de kans hierop kunt u aanzienlijk verkleinen met een goede richtkijker (zie www.verrekijkergigant.be).

Geen reacties

Sorry, reacties zijn niet meer mogelijk.