Weblog

Waarop letten bij een elektrische fietsverzekering ?

  |   elektrisch, Fiets, verzekering   |   Geen Reacties

Net als een gewone fiets, kun je een elektrische fiets ook laten verzekeren. Omdat wij Nederlanders de fietsers van Europa bij uitstek zijn, gebruiken wij onze fiets veel meer dan andere Europeanen. Daarom is het geen wonder dat er in Nederland een fietsverzekering bestaat. Maar wat maakt een verzekering voor een elektrische fiets nu zo bijzonder, en waarop moet je hierbij letten?

Een verzekering voor een elektrische fiets

Is een verzekering voor een elektrische fiets in principe anders dan deze voor een gewone fiets? In principe is dit dus niet het geval! Er zijn tal van aanbieders van fietsverzekeringen die in hun aanbod er gewoon rekening mee houden dat de verzekering moet dienen voor een elektrische fiets.

Hoe weet je of een fietsverzekering geschikt is voor een elektrische fiets

Bij een elektrische fietsverzekering wordt in de polisomschrijving aangegeven dat de verzekering geldig is voor een elektrische fiets. Univé, ANWB, Enra en Unigarant zijn alle vier verzekeraars die verzekeringen aanbieden voor elektrische fietsen. Er wordt gewerkt met een maandpremie van 4,5 euro tot 6,20 euro per maand, en men gaat uit van een nieuwwaarde van de fiets van ongeveer 1500 euro. Wanneer jouw elektrische fiets bijvoorbeeld 3000 euro heeft gekost bij aankoop, dan moet je er mee rekening houden dat je maandbedrag voor de verzekering wat hoger zal liggen dan wat er geadverteerd wordt.

Diefstalverzekering bij een elektrische fiets

De elektrische fiets is heel wat duurder in aanschaf dan de gewone fiets. Daarom is het belangrijk om uw e-bike tegen diefstal te verzekeren. Je maandpremie zal hierdoor de hoogte ingaan, maar dit weegt niet op tegen het mogelijk verlies of diefstal van uw fiets, en het vooruitzicht van zonder fiets te vallen. De extra maandpremie is het waard, maar je moet zeker zijn of je verzekering de nieuwwaarde van een elektrische fiets dekt.

Schadeverzekering bij een elektrische fietsverzekering

Ook bij een elektrische fiets is een ongeval snel gebeurd. Wanneer je fietsverzekering elektrische fietsen dekt, dan zit je goed onder dak. Bij sommige merken en modellen is het niet zeker of het om een fiets of om een scooter gaat. Daarom is het goed om na te kijken of je fiets wel degelijk als fiets beschouwd wordt. Ook hier geldt dat juridische bijstand veelal mee door de verzekering gedekt wordt. Toch is het goed om dit even na te kijken.

Pechhulp onder weg

Ook met de elektrische fiets kun je problemen onderweg tegenkomen. Dan is het fijn om weten of je elektrische fietsverzekering pechhulp aanbiedt of niet. Dit is niet altijd standaard het geval, dus is het goed om dit na te kijken vooraleer een polis af te sluiten.

 

Geen reacties

Sorry, reacties zijn niet meer mogelijk.