Weblog

Waarop letten bij een fietsverzekering ?

  |   Fiets, verzekering   |   Geen Reacties

We zijn allemaal bekend met de autoverzekering. Deze is verplicht. Een fietsverzekering is dat tot nader order nog niet. Toch heeft deze verzekering een heleboel voordelen. Het maakt niet uit of je een gewone fiets of een elektrische fiets hebt, wanneer er iets mee aan de hand is, wil je toch gewoon kunnen blijven doorfietsen, en daar is dus de fietsverzekering voor bedoeld.

Waar kun je je fiets tegen verzekeren?

Je kunt je fiets verzekeren tegen pech onderweg, diefstal en schadegevallen. In grote lijnen valt dit samen met waar je een auto tegen kunt verzekeren, en waarschijnlijk zijn dit ook de wenselijke onderdelen van iedere rijwielenverzekering.

Verzekeren bij diefstal

Dit lijkt logisch. Wanneer je fiets gestolen wordt, wil je toch gewoon kunnen blijven doorfietsen. Maar is dat wel zo? Is het geld wat je verzekering je aanbiedt genoeg om een fiets te kunnen kopen? En wanneer een oude fiets verzekerd wordt, is het het dan nog wel waard om hiervoor de volle pot te betalen. De dagwaarde van een oude fiets is namelijk nooit gelijk aan de prijs die een nieuwe fiets kost. Dus dat is even opletten, maar ook hier geldt dat dit bij een autoverzekering ook het geval is.

Verzekeren tegen schade

Een ongeval is zo gebeurt, en bij een ongeval met een fiets, is er meestal ook schade jammer genoeg. Een fietsverzekering werkt niet alleen wanneer jij schade veroorzaakt met je fiets aan de fiets van een ander, maar ook wanneer jij schade hebt aan je fiets door toedoen van iemand anders. Ook dit klinkt erg bekend. Belangrijk hierbij is in het oog te houden of je ook voldoende verzekerd bent om van juridische bijstand te kunnen genieten. Dit kan handig zijn, want bij een ongeval lopen de versies van de beide partijen wel eens wat uiteen, en dan kun je best wat ruggensteun gebruiken!

Pechverzekering – Wegenhulp

Als fietser kom je wel eens pech tegen. Een platte band die niet meteen verwisseld of geplakt kan worden, een ketting die eraf gaat, het zijn de dingetjes die iedereen wel eens tegenkomt. En wat als de rem hapert? Fietsen zonder remmen, dat is helemaal onverantwoord. Dan is het goed om als fietser verzekerd te zijn, zodat je net zoals bij een auto, beroep kunt doen op een wegenwacht. Hierbij is het zeker aan te raden om verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken, zodat je weet wat je kan verwachten wanneer je hulp nodig hebt.

Geen reacties

Sorry, reacties zijn niet meer mogelijk.